11 ürün
Filtrele
Sırala
Öne çıkanlar
Fiyat artan
Fiyat azalan
İndirim oranı artan
İndirim oranı azalan
İlk eklenen
Son eklenen
Marka
Protexin SynbioCure Viyo YNC - Yeniçağ
Filtreleri temizle

Kedi ve Köpeklerde Probiyotik ve Prebiyotikler

Köpeklerin ve kedilerin sağlığını korumak için pek çok noktaya dikkat etmek gerekir. Bunlardan birisi de probiyotiktir. Sindirim sisteminde bulunan sağlıklı mikropların besinleri sentezlemek, emmek ve bağışıklık sistemini desteklemek gibi görevleri bulunmaktadır. Bu da hayvanlarda pek çok hastalıkları önleme konusunda oldukça önemlidir. Burada karşımıza probiyotik ve prebiyotik çıkmaktadır. Özellikle evlerinde evcil hayvan besleyen kişiler probiyotik ve prebiyotik nedir sorusu ile sıklıkla araştırmalar yapmaktadır.

Probiyotik ve Prebiyotiklerin Sağlık Üzerindeki Faydaları

Kedilerde ve köpeklerde mide ve bağırsak sistemi hastalıkları bazı farklı hastalıklardan kaynaklanmaktadır. Bazı hayvanlarda kusma, ishal, gibi durumlar görülebilir. Mide ve bağırsak sistemini oluşturan sindirim kanalının görevi ise besinlerin sindirilmesidir. Ayrıca bu sindirilen besinlerin vücuda emilimini de sağlamaktadır. İştahsızlık, ishal ve kusma gibi belirtilerin görülmesi durumunda ise uygun besin tedavisi ve diyet önerilmektedir. Burada amaç hayvanların vücudundaki kaybedildiği besinlerin yeniden alınmasıdır. Madde takviyeleri ile beraber köpeklerin ve kedilerin bağırsak florası ve duvarı da onarılmaktadır.

Burada pek çok kez probiyotik nedir sorusu ile karşılaşmaktayız. Probiyotik canlı mikroorganizmalardır. Bağırsak florasında yaşayan bazı bakterileri direkt bir şekilde içermektedir. Bu canlı organizmalar enfeksiyonları ve buradaki zararlı maddeleri yok etmektedir. Bu da bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlayarak evcil hayvan sağlığına etkileri oldukça büyüktür. Köpeklerde ve kedilerde probiyotiklerin en önemli faydası Sindirim sistemini desteklemesidir. Bu sayede hayvanların bağışıklık sistemlerini de güçlü tutmaktadır. Ayrıca hayvanlarda dışkı kalitesini arttırmakta ve antibiyotik kullanılması gibi durumlarda bağırsak sağlığını desteklemektedir.

Bununla beraber prebiyotikler ise kedi ve köpeklerin bağırsaklarında yaşayan birkaç bakterinin büyümesine ve beslenmesine imkan sağlayan ve hayvanlar tarafından sindirilemeyen besinler olmaktadır. Böylece prebiyotik nedir sorusuna bu şekilde cevap verebiliriz. Prebiyotikler besin maddesi sınıfına girmemektedir. Fakat kedi ve köpeklerin sağlığında büyük faydaları bulunur. Özellikle kronik bağırsak hastalıklarının kullanımında büyük çözümler görülmüştür. Bu anlamda prebiyotiklerin tedavilere katkıları da büyüktür.

Kediler ve Köpekler için Probiyotik ve Prebiyotik İçeren Ürünler

Kedi ve köpeklerde bağışıklık sistemi desteği için prebiyotiklerin ve probiyotiklerin önemi oldukça büyüktür. Bu nedenle köpek ve kedilerde besin dengesinin iyi tutulması gerekilir. Günümüzde prebiyotik ve probiyotik içeren pek çok ürün bulunmaktadır. Bu durumda veterinere danışarak evcil dostlarınıza probiyotik ve prebiyotik desteği sağlayabilirsiniz. Bunu yanı sıra bazı besinlerde de probiyotik ve prebiyotik bulunmaktadır. Özellikle yoğurt çok iyi bir probiyotik kaynağıdır. Bununla beraber kefir gibi süt ürünleri de probiyotik açıdan zengin olmaktadır.

Prebiyotikler de köpek ve kedilerde sindirim sağlığı için önemli bir yer taşımaktadır. Bu nedenle prebiyotik için besin maddelerinin bilinmesi çok önemlidir. Şeker pancarı, pirinç kepeği prebiyotik açıdan zengin besinlerdir. Özellikle bu besinlerin orta derece fermante ve lif kaynaklı olması sebebiyle de kedi ve köpeklerin diyet listelerine eklenmesi gerekilir.

Probiyotik ve Prebiyotiklerin Kullanımı ve Dozajı

Probiyotik ve prebiyotik kullanımı kedi ve köpeklerde bağırsak sistemi açısında büyük önemi bulunmaktadır. Bu nedenle kedi ve köpeklere bu açıdan takviye edici probiyotik takviyeler gibi ürünler kullanmak zorunda kalabilirsiniz. Bu anlamda petslement.com sitesinden prebiyotikler ve probiyotikler hakkında bilgi alabilirsiniz.

Prebiyotik ve probiyotikler doğrudan kedilerin ve köpeklerin mamalarına serpiştirilerek verilmektedir. Bu durum her gün yapılmalıdır. Ayrıca prebiyotik içeren mamalar da mutlaka tercih edilmelidir.

Sindirim Sorunları ve Probiyotik - Prebiyotik Tedavisi

Kedi ve köpeklerde bazı durumlarda karın ağrıları, alerji veya stres belirtileri gösterebilmektedir. Bu durumun nedeni bağışıklık sistemini korumaya yardımcı olan iyi bakterilerden yoksun olmasından kaynaklanabilir. Özellikle beslenme konusunda seçici olup yememeleri gereken besinleri yiyen hayvanların veteriner hekime gözükmesi gerekebilir.

Prebiyotik ve prebiyotik kullanımı sindirim problemlerini ortadan kaldırmaktadır. Probiyotik ve prebiyotik tedavilerinde özellikle kedi ve köpeklere diyet listesi hazırlanmaktadır. Hangi besinlerin verilmesi gerektiği hakkında bilgiler veteriner hekimler tarafından verilmektedir. Bunun yanı sıra probiyotik ve prebiyotikler de takviye edici gıda olarak verilebilir. Probiyotik dozajı veteriner hekimler tarafından belirlenmektedir.

Veteriner Tavsiyeleri ve Bilimsel Araştırmalar

Kedi ve köpeklerde bağırsak sistemi hastalıklarının en çok görüleni ishal ve kabızlıktır. Kabızlık ve ishal tedavisi için genellikle altta yatan nedene bakılmaktadır. Buna göre farklı tedaviler uygulanmaktadır.

İlaç tedavisinin yanı sıra diyet yönetimi de uygulanmaktadır. Özellikle kedi ve köpeklerin besinleri ishal ve kabızlık durumunda farklı şekilde listelenmektedir. Kabızlık yönetimi ve ishal tedavilerinde özellikle prebiyotik ve probiyotik desteği veteriner hekimler tarafından önerilmektedir. Probiyotiklerin bağırsaklardaki sağlıklı bakterileri çoğaltmasına teşvik etmesi de ishal, kabızlık, şişkinlik problemlerini ortadan kaldırmaktadır.

Probiyotik ve Prebiyotiklerin Yan Etkileri ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

Probiyotik ve prebiyotiklerde veteriner önerileri ciddiye alınması gereken bir konudur. Bu anlamda bilimsel kanıtlar prebiyotik ve probiyotiklerin kullanılmasında bazı noktalara dikkat edilmesi gerektiğini söylemektedir. Probiyotikler kedi ve köpeklerimiz için çok önemlidir. Yararlı ve canlı bakterilerdir. Fakat bu durum yan etkilerinin olmadığı anlamına gelmemektedir. Bu durumda doğru dozda kullanım çok önemlidir. Dozu doğru kullanılmadığı durumlarda yan etkiler görülmektedir.

Kedi ve köpeklerde besin takviyelerinin gereğinden fazla kullanılması faydalı olacakken zararlı olabilmektedir. Bunlardan birisi de probiyotik ve prebiyotik kullanımıdır. Bununla beraber kontrolsüz ve uzun süre kullanılır ise bağırsak florası bozulma durumu söz konusu olabilir. Bunun sonuncunda mantar enfeksiyonları da görülebilmektedir. Bu sebeple probiyotik kullanmadan önce mutlaka veteriner hekime danışmak gerekmektedir.

Probiyotik ve Prebiyotiklerin Diğer Sağlık Ürünleri ile Etkileşimi

Kedi ve köpeklerde probiyotik ve prebiyotik kullanımı genellikle sindirim problemi yaşadıkları zaman önerilmektedir. Probiyotik kullanımı ile can dostlarımız sağlıklı bağırsak florasına kavuşabilirler. Fakat kullanım sırasında dikkat edilmesi gereken yan etkiler de bulunmaktadır. Bu nedenle kullanılacak olan probiyotiklerin veya prebiyotiklerin mutlaka hekim tarafından verilmesi ve güvenlik bilgileri kısmındaki yerin okunması gerekilir.

Kedi ve köpeklerde antibiyotik kullanımı çok sık görülmektedir. Antibiyotikler bakteriyel enfeksiyonlarda kullanılır. Aynı zamanda enfeksiyona sebep olan zararlı bakterileri öldürürken florada yer alan faydalı bakteriler de öldürmektedir. Bu nedenle uzun süre antibiyotik tedavisi alan kedi ve köpeklerde ishal gibi problemler görülebilir. Bu durumda probiyotiklerin verilmesi önerilmektedir.

Probiyotikler ishal gibi durumların önüne geçmede yardımcı olmaktadır. Antibiyotik sebebi ile ishal olan kedi ve köpekler probiyotik sayesinde ishal olma oranları da oldukça düşmektedir. Bu anlamda ilaç etkileşimleri konusunda antibiyotiklerin probiyotikler ile aynı anda verilmesi gerektiğini söylemek mümkündür.

Beslenme ile etkileşimler olarak prebiyotik ve probiyotiklerin kullanımı merak edilmektedir. İnsanlarda probiyotik olarak soğan, süt, sarımsak tüketilse de bunların hayvanlara verilmemesi gerekir. Beslenme alanında kedi ve köpeklere yoğurt ve kefir verilebilir. Bazı hayvanların laktoz intoleransı olmaktadır. Bu nedenle ishal gibi sorunlar ile karşılaşmak mümkündür. Bu sebeple probiyotik içeren yoğurt veya kefir verirken laktozsuz ürünlerin tercih edilmesi önerilmektedir.

İçerisinde probiyotik bulunan besinler de bu anlamda araştırılmaktadır. Yoğurt ve kefir dışında pek çok bitkisel üründe probiyotik bulunmaktadır. Bunlar yer elması, patates, elma ve yulaf gibi besinlerdir. Fakat bu besinleri çoğu zaman kedi ve köpekler severek tüketmeyebilirler. Bu sebeple yoğurt ve kefir bu anlamda en iyi seçenek olacaktır.