Yavru Kediler Ne Zaman Mama Yer?

Yavru Kediler Ne Zaman Mama Yer?

İnsanların büyük bir kısmı için evcil hayvan beslemek oldukça hoş bir fikir olarak bilinmektedir. Birçok evcil hayvan türü olsa da bazı türlerin daha yaygın olarak bakıldığı görülmektedir. Özellikle evlerin birçoğunda rastlanan evcil hayvanın ise kedi olduğu söylenebilir. Tabi kedinin yavru halde alınması daha çok tavsiye edilmektedir. Böylelikle kedinin yaşadığı ortama uyum sağlaması ve sağlıklı gelişmesi mümkün olur. Ayrıca yavru kedi sahiplerinin dikkat etmeleri gereken önemli bir konu bulunmaktadır. Bu konu beslenme olarak bilinir. Yavru kedinin beslenme sürecinde doğru adımlarla hareket etmenin zamanı önem arz ettiğini unutmamak gerekir.

Yavru Kedilerin Beslenme Başlangıcı

Yeni doğmuş kedilerin, genellikle kör ve aynı zamanda işitme yetenekleri sınırlı seviyede olur. Bu kedilerin gözleri ve kulakları yaklaşık birkaç hafta içinde gelişmeye başlar. İşte bu süreçte yavru kedilerde beslenme zamanı konusu akıllara gelir. İlk birkaç hafta boyunca kedinin anne sütünden yararlanması gerekir. Böylelikle yavru kedinin bağışıklık sistemi yapısı güçlenirken aynı zamanda da sağlıklı büyümeleri sağlanır.

Yavru kedinin anne sütünden kesilme süreci de oldukça merak edilmektedir. Buna göre yavru kediler yaklaşık 3-4 haftalık yaşa geldikleri zaman sütten kesilirler. Böylelikle mama süreci başlamış olur. Tabi yine de yavru kedinin kendi başına rahatça yediğinden emin olana kadar biberonla beslenmesi iyi olacaktır.

Yavru Kediler İçin İdeal Mama Türleri

Kedilerin diğer evcil hayvanlara nazaran yemek seçiminde daha seçici hareket ettikleri bilinmektedir. Bundan dolayı onlara verilen mamaların dikkatli seçilmesi gerekir. Özellikle yavru kedilerin daha çok protein ihtiyaçları olduğunu unutmamak lazımdır. Bu yüzden yavru kedi maması seçerken özen gösterilmesi tavsiye edilir.

Yavru kedilerin gün içerisinde 5-6 öğün mama ile beslenmeleri gerekir. Böylelikle yeterli seviyede protein ihtiyaçlarını karşılama şansları bulunur.

Yavru kedi için kuru mama olarak şu seçilebilir;

- Virbac Baby Pre Neutered Kedi Maması.

Yavru kedilerin kuru mamalar yanında yaş mamayla beslenme şansı da vardır. Yaş mama olarak ise şunlar tercih edilebilir;

- Purina Gourmet Gold Kıyılmış Tavuklu Kedi Konservesi.

- Purina Gourmet Gold Sığır Etli Kedi Yaş Mama.

Yavru Kedilerde Beslenme Sıklığı ve Miktarı

Yavru kediye sahip olan kişilerin onun hangi sıklıkla beslenmesi gerektiğini bilmeleri gerekir. Tabi bu durum kedinin tamamen kaç haftalık olduğuna bağlıdır. Çünkü yavru kediniz büyüdükçe beslenme aralıkları da yavaş yavaş değişecektir. Doğal olarak günlük beslenme miktarı giderek farklılık gösterebilir.

- 1 haftalık bir yavru kedinin her 2-3 saatte bir besin alması lazımdır. .

- 2 haftalık olan bir yavru kedinin beslenmesi 4-6 saate kadar olabilir.

- Kedinin 3 haftalık ve bundan daha büyük olması besin sıklığını değiştirir. Kediyi artık 6-8 saatte bir beslemeniz gerekecektir.

Kedinin beslenme sıklığı büyümesi ile alakalı bir durumdur. Kedinin sağlıklı bir beslenme elde etmesi de bu düzene göre ilerlemelidir.

Yavru Kedilere Mama Vermenin Önemi

Yavru kedilerin her zaman için yüksek kaliteli olan bir kedi mamasına ihtiyaçları bulunur. Çünkü kedinin bu dönemde kas, kemik ve bağışıklık sistemleri hızlı şekilde gelişir. Bununla birlikte uygun mama seçimiyle yavru kedilerin sindirim sistemini desteklemek gerekmektedir. Böylelikle beslenmenin büyüme üzerindeki etkileri olumlu hale getirilir.

Yavru kedide sağlıklı gelişim için ideal mamayı seçmeyi ihmal etmemek önemlidir. Ayrıca mamanın düzenli olarak kediye verilmesi sağlığını korumaya yardımcı olmaktadır.

Anne Sütünden Kesilme ve Geçiş Dönemi

Yavru kedinin anne sütünden koparak katı gıdaya geçiş sürecine sütten kesme adı verilmektedir. Bu süreçte yavru kedilerin hızla geliştiği görülmektedir. Ayrıca birkaç hafta içerisinde annelerine tamamen bağımlı durumdan bağımsız sürece geçerler. Tabi anne sütünden kesilme süreci boyunca bilinçli şekilde hareket edilmesi lazımdır.

Yavru kediler 4-6 haftalık oldukları süreçte sütten kesilirler. Bu aşamaya gelen kedide daha çok hareketlilik olduğu görülmektedir. Böylelikle mama geçiş yöntemleri için sürecin başlaması gerekir. Yavru kedinin sütten kesilmesi genel olarak kısadır. Ancak 8 ila 10 hafta süresince sütten kesilme de olabilir. Bu aşamadan sonra kedi tamamen sütten kesilmiş olacaktır.

Sütten kesilen kediye bir şişeden ya da sığ bir kaptan kedi maması verebilirsiniz. Tabi bu mamanın yavru kediye uygun olmasına dikkat edilmelidir.

Yavru Kedilerde Beslenme İhtiyaçları

Yavru kedilerin besin ihtiyaçları oldukça hassas bir süreçten geçmektedir. Çünkü yeni doğan kedinin başlangıçta anne sütünü ihtiyaç duyması zamanla değişecektir. Tabi bu durum her kedide kolay şekilde ilerlemez. Doğal olarak kedinin sahibine oldukça büyük bir iş düşecektir.

Bir yavru kedinin biberondan kaseye geçiş süreci de sabır gerektirir. Bunun için kaseden mama yemeyen bir kedi için parmağınızı kaseye daldırmanız gerekecektir. Kedinin parmağınızı yalayarak mamayı yemesini sağlayabilirsiniz. Böylelikle zamanla kedinin mama kabından beslenmesi sağlanabilir. Beslenme dengesi içerisinde öncelikle yaş mama sonra kuru ve yaş mama karışımı yapabilirsiniz. En sonda ise kedinin kuru mama yemesi gerçekleşir.

Yavru Kedi Beslenmesinde Yapılması Gerekenler ve Yapılmaması Gerekenler

Yavru kedi için sağlıklı beslenme ipuçları muhakkak herkesin işine yarayacaktır. Bu ipuçları sayesinde yanlış yapmadan hareket edilebilir.

Yavru kedi beslenmesinde yapılması gerekenler şöyledir;

- Kedi öncelikle sıvı ile beslenmelidir. Doğumdan sonraki 3-4 hafta boyunca yavru kedi sıvı almalıdır.

- Katı gıdaya geçiş için acele etmeden hareket edilmelidir.

- 3-4 hafta sonunda yaş mama takviyesi yapmaya başlanabilir.

Yavru kedi için zaman zaman beslenme hataları yapıldığı da bilinir. Bu hataları en aza indirmek için bilinçli şekilde davranmak gerekir.

Yavru kedi beslenmesinde yapılmaması gerekenler şöyledir;

- Kediye ekstra süt verilmemelidir. Yavru kedinin ilk iki aylık süreçte anne sütü alması lazımdır.

- Ev yemekleri yavru kediler için zararlı olabilir. Buna dikkat etmekte fayda vardır.

- Belli ölçüde ödül maması verilmesi normaldir. Ancak bu konuda aşırıya kaçmamak gerekir.

- Kalitesiz mama tercih etmemek önem arz eder.

Yavru kedi bakımı zor gibi görünse de dikkatli hareket etmek büyük bir kolaylık sağlayacaktır. Bununla birlikte yavru kedinin mama tercihinin büyük bir rol oynadığını asla unutmamak lazımdır. Ayrıca kaliteli ve uygun fiyatlı mamaya petslement.com aracılığıyla her zaman bulabilirsiniz.

Yavru Kedi Beslenmesinde Dikkat Edilmesi Gereken Sağlık Sorunları

Yavru kedinin büyüme aşaması öncelikle beslenme ile alakalıdır. Beslenme ise doğru adımlarla sabırlı bir şekilde yapılırsa eğer olumlu sonuçlar verir. Özellikle sindirim sorunları için ekstra önlemler almak gerekebilir. Bunun için öncelikle iyi bir mama tercih edilmelidir. Üstelik yavru kedi için zararlı olacak bir mamanın sonuçları kötü olabilir.

Yavru kedi beslenmesinin tıpkı insan bebeklerinde ki gibi olduğunu bilmek gerekir. Bundan dolayı sürecin oldukça kritik derecede olduğunu bilmek yararlı olacaktır. Yavru kediler bilişsel ve fiziksel olarak muazzam bir hızda büyürler. Dişleri büyümekle birlikte kasları gelişir. Ayrıca kemikleri güçlenir. Tabi bunun yanında sosyalleşme becerilerinin arttığını bilmekte lazımdır.

Kedilerde alerjiler genel olarak bir bölgenin veya vücudun tamamında kaşınmayla ortaya çıkmaktadır. Bunun yanında öksürme ve hapşırma gibi belirtiler bulunabilir. Üstelik hırıltılı nefes alma şeklinde belirtileri görmek mümkündür. Ayrıca beslenmeyle ilgili sağlık problemleri yaşamamak için beslenme sürecinde her detaya dikkat edilmelidir.

Purina, virbac, carni vet ve royal canin gibi mamalar yavru kediler için yararlı olmaktadır. Bu tarz mamalarda gereken vitamini almak mümkündür. Doğal olarak yavru kedinin büyüme süreci daha sağlıklı şekilde olmaktadır.

Yükleniyor